Вртић и његово окружење

Вртић је смештен у изузетном делу града, што значи да је издвојен од буке, промета саобраћаја и др.

У самом дворишту смештен је “рељеф” – равница, брдашце; ту се налазе и лековите биљке: камилица, нана, мајчина душица, боквица а родитељи, деца и васпитачи имају свој део где гаје украсно и најразноврсније биље. Ограда дели од питоме шумице у којој су смештене скоро све врсте дрвећа. Предели за шетње (дуге и кратке) су веома приступачни (до њиве, ливаде, пашњака, баште, реке, уливања једне реке у другу, извора топле воде, базена и сл.) У дворишту је изграђено комбиновано игралиште (одбојка, багминтон, кошарка, стони тенис).

Удаљеност Брзећа, Копаоника, Блажева доступна је за једнодневне излете. Једном речју, природно богатство је неисцрпан  извор за истраживачке активности деце, акције из области екологије, стицање непосредног искуства и сазнања из различитих области.

Кроз програме сарадње са друштвеном средином сваки васпитач са децом реализује садржаје кроз посете библиотеци, музеју, апотеци, школама, радионицама старих заната, фабрикама, пошти и слању пошиљка и др.

Свом окружењу се одужујемо организованим програмима, маскенбалима, сликаријадама, вашарима који су отворени за цео град и сл.

Вртић се обраћа свим предузетницима за спонзорства и наилазимо на разумевање али само до суме “малих вредности”, јер општина у којој живимо није економски развијена. Размену искуства негујемо сарадњом са другим вртићима, у окружењу (Александровац, Крушевац, Врњачка Бања, Трстеник, Варварин, Краљево, Рашка, Блаце)